Tim Cook, yapay zeka hakkında yeni açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 5:26 pm

Apple’ın yapay zekayla ilgili araştırmalarını bilmeyen kalmadı. Şirketin CEO’su Tim Cook bir süre önce bu durumu onaylamıştı. Tim Cook, İngiltere’ye ziyaret gerçekleştirdi ve yapay zeka hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

BBC News’in haberine göre Tim Cook, Apple‘ın yapay zeka çalışmaları için daha fazla çalışan istihdam etmek istediğini söyledi. Teknoloji devinin CEO’su yaptığı açıklamada, “Yapay zekaya uzak durmuyoruz ve yakından aktif olarak ilgileniyoruz. Daha çok yatırım yapmayı planlıyoruz. Cihazlarımızdaki düşme ve çarpışmayı algılama, ayrıca iOS 17’nin otomatik düzeltme özelliğinin arkasında yapay zeka teknolojisi bulunuyor. Bu alanda daha fazla insanla çalışma planımız var” dedi. Tim Cook, İngiltere’den önce Avrupa’da birkaç ülkeyi daha ziyaret etti.

Tim Cook

İlginizi çekebilir: Tim Cook: Apple yıllardır yapay zeka üzerinde çalışıyor

Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Geçtiğimiz ay Mark Gurman, teknoloji devinin ChatGPT’ye rakip “Apple GPT” adında yapay zeka aracı üzerinde çalıştığını ileri sürmüştü. Gurman’a göre şirketin yapay zeka aracını kullanıcılara ne zaman çıkaracağı belli değil, aslında bu konuda net bir planı da yok. Gurman bununla birlikte teknoloji devinin 2024’te duyuru yapabileceğini söylemişti. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Cupertino merkezli firma yapay zeka konusunda rakiplerinin gerisinde kaldı ve gelecek sene yapay zeka hizmetlerini duyurması ya da kullanıma sunmasına dair herhangi bir işaret bulunmuyor.

FTC Microsoft’un peşini bırakmıyor