TikTok, yeni bir yasaklama şokuyla karşı karşıya

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 9:00 am - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 1:04 pm

  TikTok’un algoritması, kullanıcıların ilgi alanlarına göre video önerilerinde bulunarak, yeni içerik ve trendlerin keşfedilmesi için popüler bir platform haline geldi. Ancak uygulama, gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle tartışmalara da yol açtı ve ABD, TikTok’un sahibi Bytedance’a karşı sürekli baskı uygulamaya başladı.

Son raporlara göre, bir ABD eyaletinde uygulamanın yasaklanması için imzaya bir adım kaldı. Montana, SB419’u imzalarsa TikTok’un yasaklanacağı ilk eyalet olacak. Senato’da 54-43 oyla kabul edilen yasa tasarısı yürürlüğe girdiğinde, TikTok eyalette faaliyet gösteremeyecek ve Montana’daki uygulama mağazaları tarafından indirilemeyecek. Yasak, 2024’ün Ocak ayında yürürlüğe girecek, ancak Montana’da TikTok kullanan bireyler cezalandırılmayacak.

  TikTok

 

Yasa tasarısı, TikTok’un “tehlikeli içeriği” ve “tehlikeli meydan okumaları” ile ilgili endişeleri, ayrıca TikTok’un sahibi olan Çinli şirket ByteDance’ın kullanıcı verilerini Çin Komünist Partisi’ne teslim etmek zorunda kalma potansiyeline işaret ediyor. Yasa tasarısı, bazıları tarafından belirsiz ve neredeyse uygulanamaz olarak eleştirildi, TikTok ise Birinci Değişiklik korumasını göstererek olası bir dava açabileceğini ima etti.

Samsung Galaxy S23 Ultra’daki sorunlar için yeni güncelleme yolda

 

Montana, TikTok kullanımını kısıtlama konusunda yalnız değil. 50 ABD eyaletinin daha fazlası, uygulama ile benzer endişeleri dile getirdi. ByteDance, TikTok’un ABD operasyonlarını ayırmak için ABD hükümetinin taleplerine yanıt vererek “Texas Projesi”ni önerdi. Ancak, bazı yasama organları bu öneriden de memnun değil. TikTok kullanıcıları yasak şokuyla karşı karşıya!