Ticaret Bakanlığı’ndan kaçak akaryakıt operasyonu

Yayın tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi 2:05 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 2:08 pm

Ticaret Bakanlığı’nın Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibinin koordinasyonunda 5 ilde operasyon gerçekleştirildi. Ekipler 6 akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenekleri ortaya çıkardı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde görev yapan ekip, riskli olarak değerlendirilen bayilere yönelik çalışma planladı.

Böylece, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla 5 ilde 25 noktada 100 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

SİSTEMİ DEVRE DIŞI BIRAKAN DÜZENEK

Operasyonda 6 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkartıldı.

Söz konusu istasyonların ofis bölümlerine gizlenmiş anahtarlar ve istasyonların farklı noktalarına konumlandırılmış uzaktan kumandalar ile düzeneklerin kontrol edildiği tespit edildi.

Bu düzenekle akaryakıtın istenildiğinde kayıt dışı, istenildiğinde yasal olarak satıldığı, denetim esnasında ise istasyona yasal çalışıyor izlenimi verildiği belirlendi.

Operasyonlar neticesinde akaryakıt istasyonlarında tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari mercilerce başlatılan soruşturmalar sürüyor.

 

Petrol piyasasında bayi marjı paylaşımında değişiklik