THY’de göreve getirilen Ahmet Bolat ve Şekib Avdagiç kimdir?

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 1:59 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 2:05 pm

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları’nda (THY) yaşanan istifaları aktardı. Kıdık’ın aktarımına göre THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Bolat getirildi.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından Türk Hava Yolları’nda gerçekleşen olağanüstü toplantının ayrıntılarını aktardı. Kıdık’ın aktardığına göre THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Akpınar ve Cumhurbaşkanı pilotu Mithat Görkem Aksoy istifa etti.

Kıdık, istifa eden Aycı’nın yerine THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat’ın, Akpınar’ın yerine ise İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ın getirildiğini öne sürdü.

Kıdık yaptığı paylaşımlarda istifa eden Cumhurbaşkanı pilotu Mithat Görkem Aksoy’un yerine THY’den istifa ederek Katar’a giden Kaptan Fatih Kaçmaz’ın getirilmek istendiğini fakat Kaçmaz’ın görevi kabul etmediğini söyledi.

AHMET BOLAT KİMDİR?

Profesör Ahmet BOLAT akademisyen ve yönetici olarak çeşitli üniversitelerde ve şirketlerde çalıştı.

Halen THY A.O’nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Daha önce de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400’e yakın uçak satın alımı ile 150’ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde hizmet etmiştir.

Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

Profesör Ahmet BOLAT uçak-körük ataması, petrol tanker taşımacılığı, şehirlerarası otobüs işletmeciliği gibi lojistik alanlarda projeler yürütmüş; optimizasyon, sıralama ve çizelgeleme ve otomobil üretim hatları konularında birçok doktora, yüksek lisans tezleri yaptırmış ve bu alanlarda uluslararası periyodiklerde çok sayıda makale yayınlamıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Sanayi Mühendisliği alanında Lisans, Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında Yüksek Lisans ve Michigan Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında doktora yapmıştır.

2 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmektedir.

ŞEKİB AVDAGİÇ KİMDİR?

Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde dünyaya gelen Avdagiç, Köln’de başladığı ilköğrenimine İstanbul’da devam etti.

1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden makine mühendisi olarak mezun oldu. 1988’de İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletmecilik İhtisas Programını derece ile bitirdi.

İŞ HAYATI

1990 yılında MÜSİAD’ın kuruculuğunu yapan heyette görev aldı ve 2000 yılına kadar genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

1995 ve 1999 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği; 2005 ve 2009 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği; 2008 ve 2009 yılları arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yürütme kurulu üyeliğinde bulundu. 2009 yılında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yürütme kurulu başkanı oldu ve projenin tamamlanması ile bu görevi 2011 yılının Haziran ayında sona erdi.

Mart 2009 ve 2013 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası yönetim kurulu başkan yardımcısı; Mayıs 2013 ve 2018 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası meclis başkanı olarak görev yaptı.

Nisan 2018’den beri İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

THY’de olağanüstü toplantı! ‘Yönetim kurulu değişti’ iddiası