62 gözaltı! Thodex’in kurucusunun yeri tespit edildi, iadesi istendi

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 10:39 am - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 6:16 pm

İstanbul merkezli 8 ilde kripto para şirketi Thodex’le ilgili başlatılan operasyonda 62 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsımda, 16 kişinin daha arandığı bildirildi. Öte yandan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bülten talebinde bulunuldu Interpol talebi kabul etti. Adalet Bakanlığı Thodex şirketinin kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edilmesi için işlem başlattı.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

Thodex vurgunu Meclis’e taşındı

Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy’deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Interpol, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer‘e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı.

Thodex’in sahibi Fatih Özer’in ağabeyi: Kardeşim beni de çarptı

YERİ TESPİT EDİLDİ

Adalet Bakanlığı, Thodex’in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı.

RESMİ TELEFON

İçişleri Bakanı Soylu, Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.

Skandal! Soylu kripto tosuncuğu makamında ağırlamış