TGS ‘Sansür Yasası’na karşı Meclis Grup Başkanvekillerine dilekçe gönderecek

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 1:04 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 3:40 pm

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 4 Ekim’de TBMM’ye sunulması beklenen ve iktidarın yeni ‘sansür‘ aygıtı olacağı düşünülen ‘Sosyal Medya Yasa Tasarısı’na karşı 3 Ekim’de Meclis Grup Başkanvekillerine dilekçe göndereceklerini duyurdu.

İktidarın yeni sansür aracı olarak değerlendirilen ‘Sosyal Medya Yasa Tasarısı’nın 4 Ekim’de TBMM’ye sunulması bekleniyor. Söz konusu düzenlemeyi ‘sansür yasası’ olarak nitelendiren meslek örgütleri, haberciliği ve halkın haber alma hakkını savunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), söz konusu yasal düzenlemeyle ilgili Meclis’teki Grup Başkanvekillerine dilekçe gönderileceğini açıkladı. Sendikanın sosyal medya hesabında yapılan açıklamaya, “Sansür Yasasına Hayır” notu düşüldü.

MESLEK ÖRGÜTLERİ BİR ARAYA GELECEK

İstanbul’da 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 11.30’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplantıya gazetecilerin, yazarların ve yayıncıların temsilcisi yedi meslek örgütü katılacak.

TEK SESLİ BİR TOPLUM YARATILMASINA KARŞI ÇIKILACAK

Toplantıda yasa tasarısının basın meslek örgütlerinin görüşleri alınmadan hazırlandığına, seçim öncesi korku iklimini canlı tutmak, sansürü, oto sansürü ağırlaştırmak için tek sesli bir toplum yaratılmak istendiğine vurgu yapılacak.

7 MESLEK ÖRGÜTÜ BİR ARAYA GELECEK

Toplantıya konuşmacı olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri İlkay Akkaya, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, DİSK Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen, PEN Yazarlar Derneği yönetimi adına Hasan Erkul ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk katılacak.

Şaka değil gerçek! Fahrettin Altun Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin başına A haber yazarını getirdi