TGC üyesi Hikmet Altınkaynak hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 5:21 pm

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, 2022 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Hikmet Altınkaynak günü vefat etti.

Altınkaynak’ın vefat haberini duyuran TGC şu mesajı paylaştı:

“Değerli meslektaşımız Hikmet Alkınkaynak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hikmet Altınkaynak’ın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Hikmet Altınkaynak’ın cenaze töreni ile ilgili bilgiler belli olduğunda paylaşılacak.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Altınkaynak’ın cenazesi 19 Şubat 2023 Pazar günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HİKMET ALTINKAYNAK KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitiren Hikmet Altınkaynak’ın ilk eleştiri yazıları 1972 yılında Yeni Ortam ve 1975 yılında Cumhuriyet gazetelerinde yayımlandı.

1980’li yıllardan başlayarak 17 yıl süreyle Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde redaktör, yazar, yazıişleri müdürü, yayın danışmanı, genel yayın yönetmeni görevlerinde bulunan Hikmet Altınkaynak, bu sürede aralarında ‘Eleştiri’ ve ‘Yaşasın Edebiyat’ olmak üzere 10 dolayında derginin yöneticiliğini üstlendi ve sayısız kitabın editörlüğünü yaptı.
Sürekli Basın Kartı sahibi olan Altınkaynak’ın yazıları Cumhuriyet, Milliyet, Radikal, Hessen/Toplum (Almanya) gazetelerinde ve Cumhuriyet Kitap Dergi, Yansıma, V Varlık, Türk Dili, Eleştiri, Milliyet Sanat, Ulusal Kültür, Yaşasın Edebiyat ve Hürriyet Gösteri dergilerinde yayımlandı. Bu süre içinde çok sayıda kitap yazdı. Radyo ve televizyon programları yaptı.

2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı ve Türk Dili Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Hikmet Altınkaynak, ‘Çağdaş Türk Şiiri’, ‘Biyografi Yazımı’ ve ‘Türk Dili’ dersleri okuttu.

TGC: Enkaz altında gazeteciler var