TGC: Enkaz altında gazeteciler var

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 8:05 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 8:05 pm

TGC, Hatay’da görev yapan DHA muhabirinin İzzettin Nazlı ve ailesinin enkaz altında kaldığını, TGC’nin İskenderun Temsilcisi Akın Bodur’a ise ulaşılamadığını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da görev yapan DHA muhabiri İzzettin Nazlı ve ailesinin enkaz altığında kaldığını açıkladı. TGC’nin İskenderun Temsilcisi Akın Bodur’a ise ulaşılamadığı belirtildi.

TGC’nin deprem bölgesindeki illerde zor koşullarda görev yapan gazetecilere yönelik yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’deki en büyük afetlerden birini yaşıyoruz. Depremlerin etkilediği illerde yaşayan ve çok zor koşullarda çalışan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Yakınlarını kaybeden meslektaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Hatay’da görev yapan Demirören Haber Ajansı çalışanı İzzettin Nazlı ve ailesinin de enkaz altında olduğunu üzüntüyle öğrendik. TGC’nin İskenderun Temsilcisi Akın Bodur’a da hiçbir şekilde ulaşamadık. Bu konuda bilgi sahibi olan meslektaşlarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz. Depremin etkilediği tüm illerde ve Hatay’da enkaz altında olan binlerce yurttaşımıza en kısa sürede ulaşılmasını ve sağlıklarına kavuşmalarını umut ediyoruz.”

Mert Fırat: Akrabalarım göçük altında