TFF’den hakemliği bırakan hakeme disiplin soruşturması

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 4:44 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 4:44 pm

TFF, hakemliği bırakırken yaptığı açıklama nedeniyle İzmir Bölgesi 1. Lig yardımcı hakemlerinden Baran Eraslan’a disiplin soruşturması başlattı.

İzmir Bölgesi 1. Lig yardımcı hakemlerinden Baran Eraslan’a 1 Şubat tarihinde Ümraniyespor – Bodrumspor maçının yardımcı hakemliği görevi tebliğ edildi. Baran Eraslan dün sakatlığı nedeniyle maçta görev alamayacağını belirterek raporunu Türkiye Futbol Federasyonu’na(TFF) iletti.

Baran Eraslan bugün ise hakemliği bıraktığına dari dilekçesini TFF’ye iletti.

TFF ise Eraslan’a sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma açtı.

TFF’den yapılan açıklama şu şekilde:

“İzmir bölgesi 1. Lig yardımcı hakemlerinden Baran Eraslan‘ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşım ve hakemliği bırakma şekliyle ilgili açıklamalar doğru bilgileri yansıtmadığı için kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Trendyol 1. Lig  21. haftasında dijital atama ile yapılan görevlendirmelerde Ümraniyespor – Bodrumspor FK maçında, ilgili kişi yardımcı hakem olarak görevlendirilmiş ve bu durum kendisine 1 Şubat 2024 tarihinde tebliğ edilmiş ancak, adı geçen yardımcı hakem, 2 Şubat 2024 tarihinde sağlık sorunu nedeniyle (sakatlık) maça gidemeyeceğini belirtmiş ve raporunu iletmiştir. Bu mazereti ve belgesi dikkate alınarak ilgilinin görevi iptal edilmiş ve dijital atama sistemi üzerinden bir başka yardımcı hakem görevlendirilmiştir.

Bugün (03/02/2024) de hakemliği bıraktığına dair dilekçesi ulaşmıştır.

İlgili kişinin sosyal medya paylaşımı ile ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.”

Hakem Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca: Bedelini ödedik

Kaynak: TELE1