TFF’den Disiplin Talimatı’na “Halil Umut Meler” düzenlemesi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2024 Cumartesi 1:33 am - Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi 1:33 am

TFF, Futbol Disiplin Talimatı’nın “saldırı” maddesine yaptığı ekle yöneticilerin müsabaka görevlilerine saldırılarında puan silme ve turnuvadan men cezaları öngördü.

Eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e maç sonrası yumruklu saldırısının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’ndan(TFF) dikkat çeken bir düzenleme geldi.

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı’nda “Saldırı” başlıklı 44. maddeye kulüp yöneticilerinin müsabaka görevlilerine saldırması konulu bir fıkra ekledi. Eklenen fıkrada kulüp yöneticilerinin müsabaka görevlilerine saldırması durumunda lig usulü turnuvada puan silme ve alt lige düşürme, eleme usulü turnuvada ise turnuvadan ihracı cezası öngörüldü.

Eklenen yeni fıkrada şu ifadeler yer aldı:

“Futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında, bu kişilerin mensubu olduğu kulübe lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda 3 puandan 6 puana kadar puan silme cezası, eleme usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulübün ilgili turnuvadan ihracına karar verilir. Lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulüp mensupları tarafından ihlalin aynı sezon içerisinde ikinci kez tekrarı halinde, kulüp ligden ihraç edilerek bir alt lige düşürülür”

(AA)

Halil Umut Meler sahalara dönüyor

Kaynak: TELE1