TFF hakeme saldıran Faruk Koca’yı PFDK’ye sevk etti

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 12:34 am - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 12:34 am

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca‘yı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde saha içerisinde hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca ile birlikte sarı-lacivertli kulübün 5 idarecisi ve 7 görevlisini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF’den yapılan açıklamaya göre Koca, talimatlara aykırı hakareti, tehdidi, saldırısı ve saha olayları nedenleriyle tedbirli olarak kurula sevk edildi.

MKE Ankaragücü idarecilerinden Gülsen Yılmaz ve Cengiz Gökay talimatlara aykırı hareket, Cahit Şahin talimatlara aykırı hakaret ve hakaret, Yusuf Buğra Tanık sportmenliğe aykırı hareket, Mulla Ali Çetin talimatlara aykırı hakaret ve saha olayları nedenleriyle kurula gönderildi. MKE Ankaragücü Kulübü görevlilerinden Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya talimatlara aykırı hakaret, saldırı ve saha olayları nedenleriyle PFDK’ye sevk edildi. Sarı-lacivertli kulübün görevlilerinden Mücahid Osman Karabay, İsmail Develi, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk talimatlara aykırı hareket nedeniyle kurula gönderildi.

Kurul ayrıca, MKE Ankaragücü’nün saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat nedenleriyle PFDK’ye sevk edilmesine karar verdi.

Faruk Koca’nın istifasının ardından MKE Ankaragücü yeni başkanını seçti

 

Kaynak: TELE1