TFF Başkanı Büyükekşi’den ‘yabancı oyuncu kuralı’ açıklaması

Yayın tarihi: 22 Aralık 2022 Perşembe 6:47 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 6:47 pm

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligdeki yabancı futbolcu kuralıyla ilgili konuştu. Büyükekşi, “Bu hafta sonu ligler başlıyor. Bu transfer döneminde de bizim yabancı sayısı ile ilgili değişiklik konumuz yok” ifadelerini kullandı.

‘Gillette – Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’ için düzenlenen ödül törenine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı.

“YABANCI SAYISI İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK KONUMUZ YOK”

Burada yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Büyükekşi, yabancı oyuncu kuralıyla ilgili “Bu hafta sonu ligler başlıyor. Bu transfer döneminde de bizim yabancı sayısı ile ilgili değişiklik konumuz yok” dedi.

“HAKEM ATAMALARI ŞEFFAF VE DOĞRU”

Hakem atamalarına da değinen Büyükekşi, “Türkiye’de ilk defa böyle bir şey oldu. Kulüpler Birliği başkanımız ve diğer bütün başkanlarımız bundan sonra her hafta dijital atama yapacak. Biz bunu daha önce beyan etmiştik, bütün başkanlarımızı çağırıp, onlarla beraber atamaya yapacağız diye. Bir adım da ileriye gittik. Hangi takımının birbiriyle maçı varsa iki başkan bir araya geldi, birlikte bilgisayara bastılar. Herkes, olayın ne kadar şeffaf ne kadar doğru yapıldığını kendi gözleriyle de gördü. 41 tane kriterimiz var. Bu 41 kriteri onlara sunum yaptık. Daha sonra o hakemin o maça atandığını, diğer hakemlerin atanamadığının hepsini algoritmada gösterdik. Herkes de memnun. Bundan sonra futbol marka değerini arttırabiliriz. Bu da ona katkı sağlayacak. Bundan sonra hakemler üzerinden futbolu okuma konusunda kültürü değiştirmemiz gerekiyor. Yeni getireceğimiz hakemlerle ilgili konuşma, hakemin etrafında toplanma olsun, VAR’ın etrafında toplanma olsun, bunlarla ilgili de yeni uygulamalarımız var. Bunların hepsiyle birlikte daha güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Uzatma süreleri konusunda da Katar’da uygulanan Dünya Kupası’ndaki yenilikleri biz de yapacağız. 1’inci Lig’de, 2’nci Lig’de ve 3’üncü Lig’de de atamalarımız aynı şekilde algoritmayla olacak” ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi’den Göztepe-Altay maçı açıklaması