Tezkereye ‘hayır’ diyen İYİ Partili Yılmaz gerekçesini açıkladı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 4:18 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 12:52 pm

İYİ Parti, Suriye ve Irak’a yönelik tezkereye evet oyu verirken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz hayır oyu kullandı. Yılmaz, hayır oyu vermesindeki gerekçeyi açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Irak ve Suriye tezkeresine, partisi ‘evet’ dediği halde ‘hayır’ oyu verdi. Yılmaz, “Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur” dedi.

Durmuş Yılmaz, partisinin TBMM’deki grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, Irak ve Suriye tezkeresi için verdiği ‘hayır’ oyunun gerekçesini şöyle anlattı:

“Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur. Ben İYİ Parti’de siyasete başladım, İYİ Parti’de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok. Genel Başkanımız bu sorunun cevabını verdi.”

Yılmaz, partinin tezkereye ‘evet’ oyu kullanmasına ilişkin de “Olabilir. Demokraside her şey mümkün. Herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil. Eğer bunu yaparsak ilerleriz. Yapamazsak o zaman tek taraflı oluruz. Dolayısıyla bugünkü sıkıntıların devamını sağlamış oluruz” diye konuştu.

İYİ Partili Durmuş Yılmaz: Tezkereye verdiğim hayır oyunu keşke saklasaydım

Tezkeredeki dikkat çeken madde, ‘yabancı silahlı kuvvetler’

CHP’nin ‘tezkere’ kararına ittifak ortağı İYİ Parti’den yorum