Tesla,120.000 aracını geri çekti

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 5:00 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 4:14 pm

Tesla birkaç hafta içinde ABD’de ikinci bir araç toplama gerçekleştirdi. Bu sefer, 2021 ile 2023 yılları arasında üretilen 120.423 Model S ve X aracı, bir çarpışma sırasında kilitlenmemiş kapı mandalının açılmasına neden olabilecek bir sorun nedeniyle geri çağrılıyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) göre bu, yaralanma riskini artırıyor ve elektrikli araçların federal güvenlik düzenlemesine uymadığı anlamına geliyor. Otomobil üreticisi, sorunu çözmek için halihazırda ücretsiz bir kablosuz (OTA) güncelleme yayınladı ve sahiplere bildirim mektuplarının Şubat ayında gönderilmesi bekleniyor.

Tesla

İlginizi çekebilir: Tesla, bir milyondan fazla aracı geri çağıracak

Bu ayın başlarında Tesla, Otopilot güvenliği endişeleri nedeniyle 2 milyondan fazla elektrikli aracı geri çağırmıştı. Şirket, sürücülerin sistemi kullanırken dikkat etmelerini sağlamayı amaçlayan özelliklere sahip ücretsiz bir OTA güncellemesi yayınladı. Araçlardaki sorunlar özellikle kullanıcı güvenliği açısından ciddi sorun oluşturabilecek türde. Bu sebeple de şirketin CEO’su Musk işi hafife almıyor diyebiliriz.

Bu kapsamda araçların geri çağrılması ile sorunların giderilmesi hedefleniyor. Çoğu konuda eleştirilere tabii tutulan araçlar özellikle otomatik pilot özelliği ile de fazlasıyla eleştirilmişti. Bu da Musk’ın araçlarındaki güvenlik sorunlarına ekstra dikkat etmesi gerektiğini gözler önüne serdi. Son zamanlarda araçlarda çok fazla sorun ortaya çıktığından bunun satışları da olumsuz etkilemesi söz konusu olabilir. Cybertruck satışa sunulmuşken durumu gözlemleyeceğiz.

iPhone 16 Pro’larda Tetraprizma Kamera Kullanılacağı Tekrar Doğrulandı

Kaynak: TELE1