Tesla, zirvedeki yerini çok yakında Çinli otomobil üreticisi BYD’ye kaptırabilir

Yayın tarihi: 8 Ekim 2023 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 6:51 pm

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla Motors, elektrikli otomobillerin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük ederek otomobil dünyasında tüm dengeleri değiştiren şirket oldu. Bu alana öncülük etmesi, Tesla’nın uzun yıllar elektrikli otomobil pazarını domine etmesini sağladı. Yıllardır en çok elektrikli otomobil satan şirket onlardı. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor.

Çünkü Amerikalı otomobil üreticisinin açtığı bu yolda artık pek çok farklı şirket de yürüyor ve bu pazar kalabalıklaştıkça rekabet de sıkılaşıyor. Özellikle Çinli otomobil üreticileri bu pazarı hızla ele geçiriyor. Nitekim Tesla da çok yakında bir Çinli otomobil üreticisi tarafından zirveden indirilebilir.

Bloomberg’in haberine göre, Çin’in önde gelen elektrikli otomobil üreticisi BYD Co., gitgide artan elektrikli otomobil satışları sayesinde çok yakında dünyanın en çok elektrikli otomobil satan şirketi haline gelebilir.

Tesla

İlginizi çekebilir: Tesla satışları rekor kırıyor

Tesla, geçtiğimiz çeyrekte üretim tesislerinde yaşadığı sorunların da etkisiyle 435 bin elektrikli otomobil satabildi. Öte yandan BYD’nin son çeyrekteki satışları ise 431.603’e çıktı. Böylece iki şirket arasındaki fark dört binin bile altına düşmüş oldu. Öte yandan BYD’nin son çeyrekte satışlarını yüzde 23 arttırmış olması, bir sonraki çeyrekte bu farkın daha da kapanabileceğini, hatta BYD’nin son çeyreği zirvede kapatabileceğini gösterdi.

BYD daha çok düşük maliyetli elektrikli otomobilleriyle tanınan bir şirket olsa da son dönemde elektrikli otomobil filosunu genişletiyor. Şirketin son dönemde iki de lüks elektrikli otomobil modelini kullanıcılarla buluşturdu.

Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı