TESK Başkanı: Esnafın en az asgari ücret kadar emekli aylığı alması lazım

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:40 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:40 pm

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bizim talebimiz esnafın en az asgari ücret kadar emekli aylığı alması..” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, Karabük Esnaf Odaları Birliği ziyaretinde yaptığı konuşmasında, esnafın sorunlarını tespit edip ilgili kurumlara, bakanlıklara ilettiklerini ve takipçisi olduklarını ifade etti. Palandöken, “Tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta Sayın Bakan, Konfederasyonu ziyaretinde bu emeklilik, yaş ile ilgili problemlerin ortadan kalkması için önemli bir adım atacak. Bizim talebimiz esnafın en az asgari ücret kadar emekli aylığı alması” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYONUN ASIL NEDENİ 3 HARFLİ ZİNCİR MARKETLER”

Enflasyon oranının yükselmesini 3 harfli zincir marketlere bağlayan Palandöken’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Perakende ticaretin neredeyse yüzde 68’ini bulan bir ticaret hacmi. Dolayısıyla buradaki kazancının vergi levhasının ülke merkezli olması nedeniyle devletin de önemli kayıpları var. İkincisi de bunlar 10 bin 12 bin mağazayla buradaki geleneksel yapıyı bozmayla kalmıyor, rekabet gücünün yüksekliği dolayısıyla vatandaşı yanıltma politikalarını da birlikte yapıyorlar.

Yeni bir talebimiz var, bildiğiniz üzere sosyal güvenlikle ilgili. İş yerlerinin önemli bir miktarında, yanında çalışan 7 bin günde kendisi 9 bin günde emekli oluyor. Bu sorunun çözülmesiyle ilgili taleplerimizi ilgililere aktarıyoruz. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta Sayın Bakan, Konfederasyonu ziyaretinde bu emeklilik, yaş ile ilgili problemlerin ortadan kalkması için önemli bir adım atacak. Bizim talebimiz esnafın en az asgari ücret kadar emekli aylığı alması

Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz birçok projede esnaf ve sanatkarın artık Avrupa Birliği normunda iş yeri açması, haksız rekabetle mücadelede etmesi, son derece vatandaş açısından da önemli.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Kolluk kuvvetlerine, zabıtalara rağmen fiyatlar düşmedi