TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Kolluk kuvvetlerine, zabıtalara rağmen fiyatlar düşmedi

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:24 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:24 pm

TESK Başkanı Bendevi  Palandöken, “Kolluk kuvvetlerine, zabıtalara rağmen fiyatlarda bir düşüş sağlanamadı. Her yıl gündeme getirilip, perakende yasasının bugüne kadar çıkmaması da bir sorun” dedi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Halit Gölcan’ı ziyaret etti.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, ziyarette açıklama yapan Palandöken, “Bildiğiniz üzere en çok bizim girdi maliyetlerimiz, elektrik, doğal gaz ve petrol. İşte; benzindir, mazottur, LPG’dir. Şoför esnafının en büyük sıkıntılarından bir tanesi. Toplu taşımada taksici esnafı, kamyoncu esnafı; navlunun yüksek oluşundan maliyetler ve fiyatlar vatandaşın da ‘bu en bolluk olduğu dönem’ dediğimiz temmuz-ağustos aylarında bile fiyatların gerçekten çok yüksek oluşu vatandaşları dolayısıyla esnafı çok etkiliyor” dedi.

‘PERAKENDE YASASININ ÇIKMAMASI DA BİR SORUN’

“Haksız rekabet alabildiğine gidiyor. Yerel esnafın bununla mücadele etmesi son derece zor” diyen Bendevi Palandöken, “Sizler de takdir edersiniz ki, piyasadaki bu fiyat yükselişlerinin en büyük nedenlerinden bir tanesi aracıların… Ve bu arada devletin de kolluk kuvvetlerine, yerel yönetimlerin zabıtalarına rağmen fiyatlarda bir düşüş sağlanamadı. Dolayısıyla esnaf sanatkâr da burada haksız rekabetle mücadele ile ilgili şimdiye kadar her yıl gündeme getirilip, perakende yasasının Meclis’ten bugüne kadar çıkmaması da bir sorun” ifadelerini kullandı.