Teröristin yakalandığı evin sahibi kaçmasına yardım eden kişinin annesi çıktı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:11 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:13 pm

İstiklal Caddesi’nde yapılan terör saldırısının ardından terörist Alham Albashir’in yakalandığı evin, kaçmasına yardım eden Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu iddia edildi. Jarkas’ın kardeşleri ve annesi de terörist Albashir ile birlikte gözaltına alındı.

ANKA’nın haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndern yapılan açıklamaya göre; İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı saldırının faili PKK terör örgütü üyesi Suriye uyruklu Alham Albashir saldırının ardından Bilal Hassan adlı kişiyi aradı.

Hassan’dan başının çaresine bakması gerektiği yanıtını alan Albashir, ticari taksiyle önce Esenlere giderek eşyalarını aldı. Albashir daha sonra kendisini kaçıracak olan Ahmet Jarkas ile Küçükçekmece’ye gitti. Jarkas, Albashir’i annesinin kaldığı eve götürdü. Terörist daha sonra TEM ekiplerinin yaptığı operasyonla Ahmet Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashir’le birlikte, Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

SALDIRGANIN ELİNDEKİ GÜLLERİN SIRRI

Ahlam Albashir’in, emniyette verdiği ifadede, olay günü elinde bulunan gülleri, yanına yaklaşan ısrarlı bir gül satıcısından, daha fazla dikkat çekmemek için satın aldığını söylediği bildirildi.

Taksim bombacısı terörist Alham Albashir’in yeni görüntüleri ortaya çıktı