Terörist Ahlam Albashir elini kolunu sallayarak makyaj malzemesi almış!

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 10:43 am - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 1:53 pm

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını düzenleyen terörist Ahlam Albashir’in 9 gün önce İstiklal Caddesi’nde keşif yaptığı ortaya çıktı. Aynı zamanda ortaya çıkan diğer görüntülerde Albashir’in saldırı günü Taksim’e bırakıldıktan sonra makyaj malzemesi aldığı görüldü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde geçen pazar günü, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir, bombalı saldırı gerçekleştirdi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Albashir’le birlikte 51 kişi gözaltına alındı. 49 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen aralarında Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakimlikçe tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan aralarında terörist Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından, Marmara Cezaevine götürüldü.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE KEŞİF YAPMIŞ

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir’in 9 gün önce İstiklal Caddesi’nde keşif yaptığı ortaya çıktı. Teröristin keşif görüntüleri yayınladı.

 SALDIRIDAN ÖNCE MAKYAJ MALZEMESİ ALMIŞ

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir’in İstiklal Caddesi’ndeki saldırı günü bir araçla Taksim Meydanı’na geldiği ve ardından girdiği mağazada alışveriş yaptığı anlar güvenlik kameralarınca kayda alındı. Görüntülerde, teröristtin elindeki çantayla hafif ticari aracın ön koltuğundan inip yerine arkada koltukta oturan ve olaydan sonra Edirne’ye geçerek izini kaybettiren şüpheli Bilal Hassan’ın oturduğu anlar yer alıyor.

Aracın Taksim Meydanı’ndan ayrılması sonrası kadın terörist Albashir’in bir mağazaya girdiği anların bulunduğu görüntülerde, teröristin burada kısa süre alışveriş yapıp iş yerinden çıkması dikkati çekti.

Şüphelilerle ilgili yeni gelişme! Terörist Albashir’e ‘kıyafet değiştir’ mesajı