Terör hükümlüsü zabıta olmuştu! Tatvan Belediye Başkanı “Terör örgütünden tehdit alıyorum” dedi

Yayın tarihi: 18 Haziran 2023 Pazar 3:21 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 3:22 pm

Sayıştay’ın raporunda silahlı terör örgütü üyesi bir personelin çalıştırıldığı bulgusunun yer aldığı Tatvan Belediyesi’nin Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ‘PKK ağzı’ ile tehdit edildiğini iddia etti.

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saldırının ardından tepki toplayan Geylani sosyal medya hesabından Dünden bu yana uğramadığım hakaret kalmadı. PKK terör örgütü tarafından da ölüm tehditleri alıyorum. Gazeteci Sinan Aygül’e geçmiş olsuna gitmek için kendisini aradım. Bana verilen cevabı aynen paylaşıyorum. ‘Ya istifa edip gidersin ya da ölürsün’

Sinan Aygül’e karşı yapılan saldırın dahlim dışında gerçekleştiğini, olayın takipçisi olduğumu net bir şekilde ifade ettim. İyi niyetime ve üzüntüme rağmen PKK ağzı ile yapılan tehditlere karşı geri adım atmayacağım. Halkımızın seçtiği belediye başkanı olarak görevimin başındayım” açıklamasını yaptı.

SAYIŞTAY RAPORUNDA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ PERSONEL BULGUSU

Sayıştay’ın 2021 yılı belediyelere ilişkin usulsüzlük raporunda, Tatvan Belediyesi’nde silahlı terör örgütü üyesi bir personelin çalıştırıldığı ortaya çıktı. Konu ile ilişkin tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Geylani, “Görevi sonlandırıldı. Sayıştay raporundan sonra. Ne zaman sonlandırıldı hatırlamıyorum. Hangi terör örgütüne mensup olduğunu da hatırlamıyorum. Detayını bilmiyorum. Eski dönemde, bizden önce 2014, 2015, 2016 dönemi olabilir. Görevi daha sonra sonlandırıldı. PKK değildi hangisi olduğunu hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Gazeteciye saldırıp silah çeken polis koruması görevden uzaklaştırıldı