Terkoğlu: TRT dizisi, Sedat Peker’e selam gönderiyordu

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:58 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:58 am

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, organize suç lideri Sedat Peker’in TRT dizisinde rol alan çocuğunu hatırlatarak, ”TRT dizisi, Sedat Peker’e selam gönderiyordu” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in TRT dizisinde rol alan çocuğuna ilişkin Numan Kurtulmuş’a verilen soru önergesine yer verdi. Milletvekili Altan Tan tarafından verilen önergeyi köşesine taşıyan Terkoğlu ayrıca, ” TRT dizisi, bir Osmanlı kahramanının oğlu Turalı’ya can veren oyuncuyla, Sedat Peker’e selam gönderiyordu” diye yazdı.

Terkoğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

”Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a o gün verilen önerge diğerlerinden farklıydı. Bu kez konu ne ekonomi ne de siyasetin alışılagelen gündemiydi. Milletvekili Altan Tan, Kurtulmuş’a TRT’deki Osmanlı dizisini soruyordu. Zira Diriliş Ertuğrul’a o günlerde minik bir oyuncu katılmıştı. Çok değil, beş yıl önce, devletin kanalındaki yüksek bütçeli dizide, “Turalı” karakterine hayat veren o minik aktör, Sedat Peker’in oğlu B.T. Peker’den başkası değildi.

Diriliş Ertuğrul sadece bir dizi mi, yoksa daha fazlası mı? Altan Tan, Peker’in geçen günlerde bir videoyla özür dilediği “oluk oluk kan akıtma” sözlerini hatırlatıp şöyle sormuştu: “Bakanlarınızın ve milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan’ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker’in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir?”

MAGAZİN DÜNYASINI HATIRLATTI

Kuşkusuz mesele bir çocuk ya da oyunculuk performansı değildi. TRT dizisi, bir Osmanlı kahramanının oğlu Turalı’ya can veren oyuncuyla, Sedat Peker’e selam gönderiyordu. Nitekim bir yıl sonra, dizinin sonraki sezonunda, B.T. Peker ekranda görünmeyince, çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Küçük B.T. Peker’in diziden çıkarıldığı söylendi. Devlet kanalına dizi yapan şirket, apar topar yazılı açıklama yaptı. “Küçük yaşına rağmen göstermiş olduğu başarılı performans, halkımızın teveccühünü kazanmıştır” dedikten sonra devam etti: “Oyunculuk kariyerine devam etmek istemesi halinde, yapım şirketimiz kendisi ile önümüzdeki yıllarda başka projelerde de birlikte çalışmayı düşünmektedir”.

Gerçekten de öyle oldu…

B.T. Peker, 2018 yılında, Emniyet’in desteklediği, hatta Vatan Emniyet’te çekilen polis dizisi Arka Sokaklar’ın 13. sezonunda da küçük bir rolde oynadı. Kısa oyunculuk kariyerinde “En İyi Çocuk Oyuncu” ödüllerine aday oldu.

Bakmayın şimdi “hain, düşman, Kılıçdaroğlu’nun ya da Akşener’in adamı” ilan edilmesine…

Sedat Peker sadece siyasette, sadece hapishanede, sadece sokakta, sadece alengirli işlerde değil, aslında hep hayatımızın içindeydi. Saten kumaşlı törenlerin, yaldızlı magazin dünyasının, Saray’da ağırlanan popçuların yan yana olduğu bir figürdü.

Soylu’nun danışmanından Sedat Peker’in iddialarına yanıt