Soylu’nun danışmanından Sedat Peker’in iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 9:14 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 2:15 pm

Sedat Peker’in iddialarına yanıt veren Bakan Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu, ‘arabasını geçen yıl yarısını borçlanarak 877 bin liraya aldığını ve 10 gün önce de borçlarını ödemek için satışa koyduğunu’ söyledi. Hacıoğlu’nun daha önce Peker’in bir yazısını ve açıklamasını paylaştığı da görüldü.

Organize örgüt kurmak ve liderliğini yapmak suçlamasıyla hakkında kırmızı bülten ile arama kararı olduğu açıklanan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğunu söyleyen Sedat Peker’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu yanıt verdi.

Sedat Peker, 5. videosunda “Süleyman Soylu’nun Ali Faik Hacıoğlu diye danışmanı var. Bu kişi 1,6 milyon liralık arabaya biniyor. Trabzon’a 5 milyon TL’ye ev yaptırıyor. Danışman maaşı 10 bin TL ya vardır ya yoktur. Danışmanı bile zengin” demişti.

Hacıoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Peker’e “Hayatımda eroin, kokain satmadım, kimseyi öldürmedim, kimsenin malına çökmedim. Devletime, milletime ihanet etmedim. Devletimi yabancı servislere satmadım” şeklinde yanıt verdi.

Peker’in ev iddiasını “Yapımını ailesiyle birlikte, İçişleri Bakanlığı danışmanlığına getirildiği 2016 yılında tamamladığını” söyleyerek yanıt veren Hacıoğlu, evin ifade edilen rakamın 6’da birine mal edildiğini kaydetti. Hacıoğlu aracı ise “Hemen hemen 1 yıl önce yarısını borçlanarak 877 bin TL’ye aldığını” belirtti ve bir süre önce borçlarını ödemek için satışa çıkardığını bildirdi.

HACIOĞLU’NUN ‘PEKER’ PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan açıklamasında Peker için ‘müptezel’ ifadesini kullanan Hacıoğlu’nun daha önce Sedat Peker’in bir yazısını ve açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

TIKLAYIN – Sedat Peker’den 5. video! Soylu, Ağar ve Selvi için yeni iddialar