Telegram’ın kurucusundan Mark Zuckerberg’i kızdıracak iddia

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 1:06 pm

Telegram’ın Kurucusu Pavel Durov, Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Whatsapp‘ın “arka kapılara yerleştirilmiş kusurları” olduğunu öne sürerek kullanıcılara telefonlarının ele geçirilmemesi için başka uygulamaları kullanma çağrısı yaptı.

Rusya merkezli Mesajlaşma Uygulaması Telegram’ın Kurucusu Pavel Durov, Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta adlı şirketin bünyesinde bulunan bir diğer Mesajlaşma Uygulaması Whatsapp hakkında açıklamalarda bulundu. Pavel Durov, Whatsapp’ın “arka kapılara yerleştirilmiş kusurları” olduğunu öne sürdü. Durov kullanıcılara telefonlarının ele geçirilmemesi için başka uygulamalar kullanma tavsiyesinde bulundu.

“HER YIL BİLGİ ALIYORUZ”

Durov, geçen hafta WhatsApp tarafından açıklanan ve bir bilgisayar korsanının bir kişinin telefonunu, numaralarına kötü amaçlı bir video göndererek ele geçirmesine izin veren bir güvenlik sorununa atıfta bulundu.

Independent’in haberine göre Hackerların, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye tam erişime sahip olabileceğini dile getiren Durov, “Her yıl WhatsApp’ta kullanıcılarının cihazlarındaki her şeyi riske atan bir sorun hakkında bilgi alıyoruz. Dünyanın en zengin insanı olmanızın bir önemi yok. Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, tüm verilerinize, cihazınızdaki her uygulamaya erişilebilir” dedi.

WhatsApp’ta güvenlik açığı! Adınıza videolu görüşmeler yapılabiliyor