TELE1’in ekranları işte böyle karartıldı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2023 Pazar 12:18 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar 12:18 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın montajlanarak çarpıtılan sözlerinin sosyal medyada dolaşıma sokulup  hedef gösterilmesinin ardından iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün verdiği ceza ile TELE1 TV 7 günlüğüne işte bu görüntülerle karartıldı.

İktidarın sopası RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözleri nedeniyle 6 Haziran’da yedi gün yayın, beş kez de program durdurma ile iki kez önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5’i oranında idari para cezası vermişti.

18 Temmuz’da itibarıyla 7 gün süreyle karartılacak olan TELE1, RTÜK’ün kararına karşı Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmıştı. Mahkeme başvurumuzu oybirliğiyle kabul ederek yayın durdurma cezasının yürütmesini durdururken, RTÜK’e de 30 günlük savunma süresi tanımıştı.

RTÜK sansürü başladı! TELE1 karartıldı

RTÜK yürütmeyi durdurma kararı için Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul ederek daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar TELE1’e tebliğ edildi. Tebliğin ardından TELE1’in ekranları karardı.

UMUDUNUZU YİTİRMEYİN

TELE1 karatılmadan hemen önce Fikir Kulübü programına konuk olan Hakan Aygün ” Gönlünüzü rahat tutun bir kapı kapanır bir kapı açılır ama 12 Ağustos saat 24’te buradan yine TELE1 sizlerle olacak sakın umudunuzu yitirmeyin” ifadelerini kullandı.