TELE1’e ‘Saray’ sansürü! ‘Sarı listedesiniz’

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 7:50 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 11:27 pm

TELE1‘e bir sansür daha uygulandı. Ekibimiz İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası programına ‘Sarı listedesiniz’ denilerek alınmadı!

İktidarın sansür ve baskı aygıtı RTÜK’ün hedefindeki TELE1’e bu kez de Cumhurbaşkanlığı tarafından sansür uygulandı.  TELE1 ekibi 23-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine TELE1 ekibi alınmadı.

TELE1 ekranlarında yayınlanan Alp Yanardağ’ın sunduğu Bilim Teknoloji Evreni, Türkiye İnovasyon Haftasına katılım için başvuruda bulundu. Ancak başvuru mailine olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş yapılmadı.

Beyaz TV’ye kalkan olan RTÜK, TELE1’e ceza yağdırdı!

‘SARI LİSTEDESİNİZ!’

24 Kasım günü gerçekleşen etkinliğe giden ekibimiz kapıdan geri çevrildi. Nedenini soran tele1 emekçilerine sunulan gerekçe ise hayrete düşürdü.

Yetkililer Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen mesajda etkinliğe sadece beyaz listedekilerin girebileceği TELE1’in ise sarı listede olduğu ve bu yüzden etkinliğe giremeyeceğini belirtti.

Yine konuyu sorgulayan ekibimize Cumhurbaşkanlığı kapsamında düzenenlenen hiçbir etkinliğe TELE1’in alınmayacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI CEVAP VERMEDİ

Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle iletişim kurmaya çalışan ekip arkadaşlarımızın telefonlarına ise yanıt verilmedi.

YANARDAĞ’DAN TEPKİ: KORKAKSINIZ, SEVSİNLER SİZİN DEMOKRASİNİZİ’

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sansüre 18 Dakika canlı yayınında tepki gösterdi. Yanardağ “Siz bizi sarı listeye alıyorsunuz. Bizim bilim ve teknoloji programı ekibimiz orada röportaj ve çekim yapacak. Ve bunu programda kullanacak. Siz bir inovasyon toplantısına bile bağımsız bir televizyonu alamayacak kadar korkaksınız. Sevsinler sizin demokrasinizi. Siz sansürcüsünüz, baskıcısınız, istibdatçısınız. ‘Kahrolsun istidbat, yaşasın hürriyet sözü’ hiçbir zaman bu kadar güncel değildi” dedi.

RTÜK üyesi Taşcı’dan ‘Müge Anlı’ dilekçesi: Suça teşvik ediyor

Kaynak: TELE1