Beyaz TV’ye kalkan olan RTÜK, TELE1’e ceza yağdırdı!

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 4:04 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 4:30 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Beyaz TV’de kendisini hedef alan Melih Gökçek’in oğlu AKP’li Osman Gökçek’e yanıt verdi. Beyaz TV’yi görmezden gelen RTÜK, TELE1’e üç ayrı para cezası verdi.

İktidarın sopası haline gelen RTÜK, karnesine yeni bir ceza yöntemi daha ekledi. Bağımsız medya kuruluşlarında yapılan her habere, yoruma, analize ceza yağdıran RTÜK, kurgu videolarla seçimi dizayn eden havuz medyasını görmezden gelmeye devam ediyor.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Osman Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, geçtiğimiz günlerde kendi kanalı Beyaz TV’de, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef aldı.

TELE1’E ÜÇ CEZA BİRDEN!

Yanardağ, Osman Gökçek’e 18 Dakika programında kısa bir yanıt verdi. RTÜK; bugün yaptığı toplantıda, Beyaz TV’de yapılan yayını görmezden gelerek TELE1’e üç kez yüzde 3 para cezası verdi.

KRT VE FLASH HABER’E DE CEZA

RTÜK’ün skandal kararında KRT, Flash Haber TV ve Halk TV’ye de ilginç cezalar verildi. Köprülere yapılan zammı eleştiren ve Hakan Fidan’ın Blinken ile görüntüsünü komik bulan KRT’ye ceza verildi.

Emekli maaş ve ikramiyelerini eleştiren Flash Haber TV’ye de yüzde 3 para cezası verildi.

ÜLKÜ OCAKLARI’NIN ŞİKAYETİYLE HALK TV’YE CEZA KESİLDİ

Bir diğer ceza da Kayda Geçsin programında Sinan Ateş ile ilgili yorumların yapılması nedeniyle Ülkü Ocakları’nın şikayeti üzerine ve IŞİD’in korunup kollandığı değerlendirmesi nedeniyle Halk TV’ye iki ayrı yüzde 3’lük para cezası verildi.

RTÜK’TEN GÖZDAĞI

RTÜK bu kararlar ile hükümete yönelik eleştiri yapan medya kuruluşlarına gözdağı vermiş oldu.

RTÜK karartması sona erdi, TELE1 yeniden yayında!