RTÜK üyesi Taşcı’dan ‘Müge Anlı’ dilekçesi: Suça teşvik ediyor

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 4:44 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 4:45 pm

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, sabah programı sunucusu Müge Anlı‘nın “Ben olsam o kadını öldürürüm” sözlerini eleştirerek RTÜK Başkanlığına dilekçe vereceğini söyledi.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Denizli’de ikiz bebeklerine hamileyken öldürülen Hatice isimli kadının cinayeti konuşulurken Hatice Hanım’ın kuma olarak gittiği Ramazan Bey’in beraber yaşadığı Emine Hanım ile konuşan Müge Anlı’nın “Ben olsam o kadını öldürürüm” sözleri tepki almaya devam ediyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li üyesi İlhan Taşçı, Müge Anlı’nın programda söylediği sözleri kabul edilemez olarak değerlendirdi. RTÜK ‘ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı, sunucu Müge Anlı’nın ATV canlı yayınında kullandığı ifadelerin suça teşvik olduğunu açıkladı.

DİLEKÇE VERECEK

Müge Anlı’nın bir kadın için söylediği “ben o kadını öldürürüm” şeklindeki ifadelerine ele alan Taşcı, “Cinayetlerin kol gezdiği ülkemizde ‘ben de öldürürüm’ demektedir. Bu kabul edilemez olduğu gibi açıkça da yayın ilkesi ihlalidir. Konunun raporlaştırılarak kurul gündemine alınması için “RTÜK Başkanlığına dilekçe vereceğim” diye konuştu.

NE DEMİŞTİ?

Söz konusu yayında Müge Anlı, tartışılan bir konuyla ilgili yorum yapıyor ve bir erkeğin evine getirdiği başka bir kadın için “Ben o kadını öldürürüm be. Ben onu öldürürüm bir şekilde” gibi ifadeler kullanıyor. Anlı, kadını eve getiren erkeğe ise söz söylemiyor.

Canlı yayında cinayetle ilgili konuşan Anlı’nın “Bunu yayında söylemek belki doğru bir şey değil ama ben içimden geçeni söyleyeyim. Ben o kadını öldürmek için kollarım be. Sol yanım dediğim adam eve başka bir kadını getirecek, bana nikah kıymamış ve 3 çocuğuma rağmen… Gidecek o 2 çocuklu kadına nikah kıyacak ve benim evime getirecek. Ben onu bir şekilde öldürürüm. Öldürün demiyorum ama içindeki duygu bu olur” demişti.

Müge Anlı’dan tepki çeken sözler! “Ben olsam o kadını öldürürüm bir şekilde”

Kaynak: TELE1