TELE 1’e RTÜK’ten bir ceza daha

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 3:57 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 2:49 am

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’de yayımlanan Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programında iktidara yönelik sarf edilen eleştiriler nedeni ile para cezası verdi.

RTÜK’ün verdiği para cezası kararını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşcı duyurdu. Taşcı Twitter’dan yaptığı paylaşımda verilen cezayı, “Uğur Dündar’ın yaptığı Demokrasi Arenası programında emekli amiral Türker Ertürk’ün “Atatürk’e düşmanlık olsun diye pistin ortasına inşaat yaptılar” sözleri ve iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle Tele 1’e para cezası verildi. Karalar oyçokluğuyla alındı” sözleri ile duyurdu.

RTÜK, son olarak 15 Aralık tarihinde 210 bin Türk Lirası para cezası vermişti. Böylece RTÜK, 2021 yılının sonunda da TELE 1’e para cezası vermeyi başardı.

Taşcı, RTÜK’ün verdiği diğer cezaları da, “RTÜK, Barış Terkoğlu’nun Nun Vakfıyla ilgili müfettiş raporundan bölümler “okumasını” vakfın kurucusu Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine küçük düşürmekten Halk TV’ye %2 EPDK’nin “bugün benzine zam yok”açıklamasının anahaberde eleştirilmesi nedeniyle de FOXa %2 para cezası verildi” ifadeleriyle paylaştı.

İHA muhabirine açılmayan bagaj Danilo şefe açıldı