Teknoloji devi Apple’nın başı dertte! Telefonlara el konuldu

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 5:01 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 5:14 pm

Teknoloji devi Apple’ın Brezilya’yla başı dertte. Şirkete daha önce iPhone kutularına şarj cihazı koymadığı için milyonlarca dolarlık ceza kesen Brezilya bu sefer de bazı perakende mağazalarındaki iPhone’lara el koyma kararı aldı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile Brezilya arasında ‘sarj cihazı’ gerilimi büyüyor. Brezilya, iPhone 12 serisini tanıttıktan sonra kutulardan sarj cihazını kaldıran Apple’a yönelik para cezası uygulamaya karar vermişti. Bununla yetinmeyen Brezilya hükümeti, bu sefer de sarj adaptörü gereksinimini karşılamaması nedeniyle bazı parekende mağazalarındaki Apple ürünlerine el koydu.

YÜZLERCE TELEFONA EL KONULDU

Webtekno’nun Technoblog raporundan aktardığı habere göre; tüketici koruma yetkililerin farklı mağazalarda bulunan yüzlerce telefona el koyduğu aktarıldı. Düzenleyicinin, bu kararla Apple’ın telefon kutularından şarj cihazı çıkmasını gerektiren yerel yasalara uymasını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

APPLE’DAN BREZİLYA’YA ÇAĞRI

Apple, kutuya şarj cihazı koymama uygulamasına iPhone 12’yle başlamış olsa da daha sonra bir güncellemeyle bu durumu iPhone 11’lere de getirmişti.

Apple Brezilya, iPhone’lara el koyulmasının ardından hükümete seslenerek, tartışma hakkında kesin bir karar verilene kadar satışlara izin verme çağrısında bulundu. Dev şirket, Technoblog’a yaptığı açıklamalarda da bu operasyona rağmen Brezilya’da telefonları satmaya devam edeceğini vurguladı.

Dünyanın en büyük iPhone fabrikasında kriz! İşçiler ayaklandı