Tedbirler gevşetilmeli mi? Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den açıklama

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 9:07 am - Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 9:13 am

Tedbirleri “Asla gevşetmemeliyiz” uyarısında bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Aşı veya enfeksiyon ile toplumun ortalama yüzde 60 kadarı bağışık hale gelmediği sürece sosyal izolasyon ve el hijyeninden vazgeçemeyiz. Yangını tümüyle söndürünceye kadar, şimdiye kadar uygulaya gelmekte olduğumuz tedbirlere aynen devam etmeli; asla gevşetmemeliyiz. Yoksa kazanımlarımız ve çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir” dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının seyrine ilişkin uyarılarda bulundu.

Bilim insanları salgının asıl nedenini açıkladı… ‘Acilen durdurun’

Özlü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Önümüzde başarmamız gereken hedefler var. Yeni günlük vaka sayılarımızı sıfırlamak. Mevcut hastalarımızın tedavisini tamamlayıp taburcu etmek, havuzu boşaltmak. Hasta veya temaslı kişilerin izolasyon sürelerini tamamlamak. Bunlardan sonra yangını söndürmüş sayılırız. Yangının sönmesini takiben bir hafta, 10 gün kadar da tedbirleri devam ettirerek, yangın alanını soğutmalıyız ki, yeniden bir kıvılcım parlayıp ikinci dalga başlamasın.” ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den klima uyarısı!

Özlü paylaşımlarında şunları kaydetti:

“HENÜZ BİTMEDİ”

“Takiben sosyal mesafe ve el hijyeni gibi tedbirlerden ödün vermeden aşamalı bir planlama ile normale dönebiliriz. Tüm sektörlerde, sosyal alanlarda Covid-19’dan korunaklı yeni bir kurgulama yapmamız gerekiyor. Aşı veya enfeksiyon ile toplumun ortalama %60 kadarı bağışık hale gelmediği sürece sosyal izolasyon ve el hijyeninden vazgeçemeyiz. Yangını tümüyle söndürünceye kadar, şimdiye kadar uygulayagelmekte olduğumuz tedbirlere aynen devam etmeli; asla gevşetmemeliyiz. Yoksa kazanımlarımız ve çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir.

Az kaldı, sabredelim ve bu savaşı kazanalım. Henüz bitmedi. Sokaklarda, pazar yerlerinde, marketlerde kalabalıklaşma çok riskli. Her şey sil baştan olmasın. Temkinli ve tedbirli olalım. Biran önce bitmesi için bu şart”