Tecavüzcü uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuklanma talebine ret

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 2:00 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 2:00 pm

İpek Er’e tecavüz ederek intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa Orhan, hakkında açılan davanın  3’üncü duruşmasında da tutuklanmadı.

Batman’da intihara sürüklenen İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Orhan’ın yargılandığı dava 16 Eylül’e ertelendi.

Batman’da İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık Musa Orhan ve avukatları duruşmaya, Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmayı, İpek Er’in ailesi ile avukatları, Diyarbakır, Batman, Siirt baroları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, KESK üyeleri, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır, Batman ve Siirt yöneticileri izledi.

Duruşmaya alınmayan gazeteciler ise mahkeme başkanının talimatı gerekçesiyle adliyeden çıkarıldı. Musa Orhan, davanın 3’üncü duruşmasında da tutuklanmadı, duruşma 16 Eylül’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan ve ardından 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan, 18 yaşındaki İpek Er, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kaldırıldığı hastanede 34 gün yaşam mücadelesi veren Er, bıraktığı mektubunda Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığını belirtesine rağmen, Orhan aynı gün gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Sosyal medyada başlatılan kampanyaların ardından tekrardan gözaltına alınan Orhan, yalnızca bir hafta tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Musa Orhan’ın tecavüzünü haberleştiren gazeteciye açılan soruşturmada takipsizlik kararı

İpek Er’in ölümüne sebep olan Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanmasına devam