TBMM’de Disney Plus görüşmesi: Lisans iptali gündemde

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 3:11 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 3:11 pm

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 12 Ekim tarihinde yapacağı oturumda “Atatürk” dizisini yayınlamayan Disney Plus hakkında lisans iptali gibi cezaları görüşecek.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, yeni yasama yılının ilk toplantısında, 12 Ekim Perşembe günü Disney Plus’un “Atatürk” dizisini yayınlamama kararını görüşecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Meclis’te grubu bulunan partilerin milletvekillerini dinleyeceklerini söyledi.

Oy birliğiyle kınama kararı çıkarmayı temenni ettiklerini aktaran Hüseyin Yayman, “Çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında Disney Plus’ın kararını asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Ben, daha önce de ifade ettim, gerekirse lisans iptali teklifini getireceğiz. Gerekirse kınama, gerekirse para cezası verilmesi ve reklam yasağının getirilmesi dahil bütün bunları mütalaa edeceğiz.” diye konuştu.

Yayman, kendisini özgürlük alanı olarak tanımlayan ve dijital ağlarda ifade özgürlüğünü savunduğunu dile getiren mecraların, bir milletin sembolü ve pek çok millete ilham kaynağı olan lider Mustafa Kemal hakkında böyle bir karar vermesini de tasvip etmediklerini, kınadıklarını söyledi.

DİSNEY PLUS’A DA SÖZ HAKKI VERİLECEK

Disney Plus platformuna da söz hakkı vereceklerini belirten Yayman, “Biz Disney Plus’a da söz hakkı vereceğiz. Onları da TBMM’ye çağıracağız. Bu kararlarının gerekçesi nedir, baskı mı yapıldı, birileri talimat mı verdi? Dijital ağlar bir talimatla mı hareket ediyor? Bunlara cevap hakları var.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’e saygısızlık yapan liseliye tepki gösteren Tarkan’dan Disney+ özrü