TBMM’de başlayan ‘had bildirme’ tartışması, İBB Meclisi’nde devam etti

Yayın tarihi: 27 Kasım 2019 Çarşamba 7:12 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 7:12 pm

TBMM’de yaşanan ‘grup başkanvekilleri’ tartışması İBB Meclisi’ne de sıçradı. AKP’li ve CHP’li üyeler arasında yaşanan tartışma sonrası oturuma bir süre ara verilmek zorunda kalındı.

Geçtiğimiz hafta CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında TBMM Genel Kurulu’nda çıkan ‘had bildirme’ gerginliği İBB Meclis oturumuna da yansıdı.

Toplantı sırasında gündem dışı söz alan AKP Meclis üyesi Solmaz Kıran, geçtiğimiz hafta TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e “Bu kadına haddini bildiriniz” demesini eleştirdi.
Kıran’ın konuşmasının ardından CHP’li meclis üyeleri söz alarak cevap vermek istedi. Ancak meclis ikinci başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı, meclis çalışma yönetmeliğinde böyle bir usul olmadığını söyledi.

Kalaycı, grup başkanvekili ve sözcüye isterlerse yanıt hakkı verebileceğini söyledi. CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı söz alarak yanıt hakkını kullandı. Ancak bu sırada tartışma büyüdü. CHP’li üyeler ile AKP üyeler arasında gerginlik çıktı. Balyalı konuşmasını tamamlayamayınca Kalaycı oturuma ara verdi.