TBMM Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 8:49 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 8:50 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis konuşmasını yaptığı sırada Meclis TV’nin kameralarından birinin bozulması üzerine TBMM idaresi Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mecliste haftalık konuşmasını yaptığı sırada Meclis TV’nin 3 otopilot kamerasından biri bozuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi idaresi bunun üzerine Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması esnasında kameralardan birinin bozuk olduğunun anlaşılması üzerine TRT Haber’in canlı yayın görüntülerinden faydalanıldı ancak TRT Haber’in canlı yayını kesmesi sebebiyle konuşma sadece sağ ve sol açıdan yayınlanabildi.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kılıçdaroğlu makamına giderken yaşanan arıza sebebiyle özür diledi.

“KAZA DEĞİL SABOTAJ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç bunun bir ”kaza” olmadığını ve konuşmanın sabote edildiğini ifade etti.

Öztünç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“TBMM TV kameramız arızalandı diyor. Grup toplantısından 10 dakika önce çek etmeleri lazım. Nedense AKP’nin hiç kamerası bozulmuyor. MHP grubunda kamera bozuluyor mu? Ayıp ya. Yan açıdan veriyorlar, yanlış yapıyorlar. TRT’nin görüntüsünü alıp kullansınlar. Meclis’in bunun hesabını vermesi gerekiyor. Türkiye’nin ikinci büyük partisinin grup toplantısı, önceden duyurulmuş. 10 dakika önceden çek edilmez mi? Yayında sorun var mı, bakılır. Çek edeceksiniz arıza çıkmaz. Bunu bilinçli yapıyorlar. Orman yangınları nasıl bir sabotaj ise bu da başka bir sabotaj.”

“YAKIŞMADI”

TBMM İdare Amiri CHP’li Mehmet Göker ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bir süre TRT’nin görüntüsünü kullanmışlar. Şimdi daire başkanı aradı. O görüntüde de bir kayma olmuş. Bizim internet üzerindeki görüntümüzü yayınlayın dedik. Ona da teknik altyapımız yetersiz dediler. Her nedense CHP yayınında oldu. Açıkçası sabote edilmekten başka bir şey olduğunu düşünmek aklımıza gelmiyor. Yakışmadı”