Taşeron işçilerden kamuda kadro talebi: Verdiğiniz sözleri tutun

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:09 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 1:46 pm

Adana’da KGM’de ve belediye şirketlerinde çalışan taşeron işçiler, kamuda kadro talebiyle bir araya geldi. Basın açıklaması yapan işçiler, verilen kadro sözlerinin tutulmasını talep etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde (KGM) ve belediye şirketlerinde çalışan taşeron işçiler, dün Adana Abidin Dino Parkı’nda kadro talebiyle bir araya geldi. Basın açıklaması yapan emekçiler, geçmişte verilen kadro sözünün tutulmasını istedi.

İşçilerin basın açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizde taşeron işçiliği sorunu 2018 yılından beri artarak devam etmektedir. Kamu taşeron işçileri ve belediye şirketlerinde çalışan işçi sayısı oldukça yüksektir. Kamuda kadroya geçemeyen birçok işçi bulunmaktadır.

696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamuda kadroya geçemeyen Karayolları, Hastane kiralık araç şöförleri, kitler, 4 Aralık mağdurları ve bir çok kamuda Çalışan 150 binden fazla taşeron işçi bulunmaktadır.

Başta Sayın Devlet Bahçeli, eski bakanlar Vedat Bilgin ile Adil Karaismailoğlu, MHP ve AKP’li milletvekilleri söz verdi. Taşeron işçilere kadro sözlerin tutulması bu mağduriyetin giderilmesi istiyoruz”

Taşeron işçiler, Adana, KGM, kamuda kadro 

Yargıtay’dan taşeron işçiler için çok önemli karar

Kaynak: TELE1