Tarkan’dan AKP ve MHP’ye tepki! “Bu hatadan dönülmeli”

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 8:04 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 8:04 pm

Megastar Tarkan, Meclis’ten geçerek yasalaşan Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifine, “Uludağ, milli park statüsüne geri dönmeli” diyerek tepki gösterdi.

AKP iktidarı tarafından hazırlanan ve muhalefet partilerinin karşı çıktığı Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oyuyla kabul edildi.

Muhalefetin “Uludağ’ın doğasının ranta açılarak tahrip edilecek” diyerek ret oyu verdiği kanun teklifine bir tepki de sanatçı Tarkan’dan geldi.

Tarkan, sosyal medya hesabından Doğa Derneği’nin, “Uludağ’ı ve barındırdığı ekosistemleri yok edecek teklif yasalaştı! 1961 yılından bu yana milli park olan Uludağ, mevcut statüsünden çıkarılarak yeni kurulacak olan Alan Başkanlığı’na devredildi” mesajını alıntıladı.

Tarkan, teklife ilişkin şunları söyledi: “Uludağ’ı milli park statüsünden çıkaran yasa iptal edilmeli, bu hatadan dönülmeli. Bu yasayı onaylayanlar unutmamalı ki bu ülke hepimizindir, halkın sesine kulak verip, doğal alanlarımızı koruma altına almalılar. Uludağ milli park statüsüne geri dönmeli.”

Tarkan: Acayip şeyler olacak