Tarikat riskine dikkat çeken gazinin ordu evlerine girişini yasakladılar

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 8:28 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 8:31 am

15 Temmuz sonrası FETÖ’den boşalan yerlere Menzil Tarikatının geldiğini anlatan ve hakkında soruşturma açılan vazife Malulü emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’nin ordu evlerine girişinin yasaklandığı ortaya çıktı.

Veryansın’da yer alan habere göre; 1 Mayıs 2016 tarihinde Nusaybin’de operasyonlarda görev yaparken yaralanıp 2018 tarihinde Vazife Malulü Gazi olarak Üsteğmen rütbesinde emekli olan Erhan Kaleli, yıllarca FETÖ tehlikesine dikkat çekmişti. Kaleli’nin son dönemde Jandarma içindeki Menzil tarikatı yapılanmasını gündeme getirmesi üzerine hakkında birçok kez soruşturma başlatıldı.

Erhan Kaleli’nin ordu evlerine girişinin yasaklandığı ortaya çıktı. Dün sosyal medya hesabından başına gelen olayı paylaşan Kaleli, “Düşündüm de, Çankaya’dan Sıhhiye’ye doğru inmek için otobüse biniyorsun, şu cihaz, “bu vatan size minnettar” diyor. Sıhhiye Orduevi’ne girerken benzer bir cihaz, içeri giremezsin diyor. 5 dakika sonra tekrar otobüse binip minnettar kalınan bir vatandaş olarak eve dönüyorsun.” dedi.

Kaleli bir başka mesajında “Bu kadar da olmaz, hatadır diyordum. Değilmiş. Tarikatlar Jandarma’ya sızmasın dediğim için hakkımda açılan 3 soruşturmadan sonra şimdi de askerî tesislere girişim yasaklanmış. Daha ne kadar alçalacaksınız merakla bekliyorum. Sırada Gazilik maaşım mı var?” dedi.

KALELİ ANKARA’YI HATIARLATTI

Kaleli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Gaziler Günü’nde yaptığı uygulamayı hatırlatan Kaleli şu ifadeleri kullandı: “Düşündüm de, Çankaya’dan Sıhhiye’ye doğru inmek için otobüse biniyorsun, şu cihaz, “bu vatan size minnettar” diyor. Sıhhiye Orduevi’ne girerken benzer bir cihaz, içeri giremezsin diyor. 5 dakika sonra tekrar otobüse binip minnettar kalınan bir vatandaş olarak eve dönüyorsun.”