Tanrıkulu’ndan afiş tepkisi! “Demek ki rahatsız olmuşlar”

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 10:45 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 10:46 pm

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Elazığ’da kendisine ait olmayan sözleri söylemiş gibi gösterilen afişlere tepki göstererek hem TBMM gündemine taşıyacağını hem de yargıya taşıyacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin grup toplantısı öncesi ildeki reklam panolarına asılan afişler hakkında açıklamalarda bulundu. Sezgin Tanrıkulu, afişte yer alan ve kendisi söylemiş gibi gösterilen, “İktidara gelirsek İHA ve SİHA üretimi duracak” sözlerinin kendisine ait olmadığını söyledi. Tanrıkulu, söz konusu afişlerin CHP’nin Elazığ’dan Türkiye’ye vereceği mesajdan duyulan rahatsızlıktan dolayı asıldığını belirterek söz konusu afişleri hem TBMM gündemine hem de yargıya taşıyacağını söyledi.

Elazığ’da ‘billboard’ hamlesi! Kılıçdaroğlu’nun afişleri toplatıldı, AKP’nin afişlerine dokunulmadı

‘DEMEK Kİ RAHATSIZ ETMİŞ’

Sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşarak açıklamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi:

“Grup toplantımız yarın Elazığ’da. Genel Başkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Parti Meclisi Üyelerimiz Elazığ’da olacaklar. Elazığ’ın sorunları üzerinde yoğunlaşacaklar. Elazığ’dan Türkiye’ye mesaj verecekler. Demek ki bunlar birçok insanı rahatsız etmiş ki, Elazığ’da bir dezanformasyon çalışması olmuş. Bizlerle ilgili afişler paylaşmışlar billboardlara. Billboardlara afiş açmak kolay değil, izin almak lazım, ne söylendiğinin bilinmesi lazım.

‘PARASINI KİM VERDİ?’

Benimle ilgili olarak hiçbir zaman söylemediğim yazılı ve görsel medyada hiçbir ortamda paylaşmadığım sözler, ben söylemişim gibi paylaşılmış ve billboardlara yazılmış. Şimdi ben buradan soruyorum, soracağım da yarın Meclise soru önergesi vereceğim ve bunun hesabını da Yargı önünde de soracağım: Kim bu afişleri hazırladı? Kim bu billboardları kiraladı? Parasını kim verdi ve benimle ilgili olarak ve bizimle ilgili olarak bu yanlış kara propagandaya ve hedef göstermeye kim izin verdi? Bunların tümünün hesabını soracağım. Billboardlardaki sözler bana ait değildir. Bunun bilinmesini isterim. Ben 2017 yılında sivil ölümlerle ilgili sözler söyledim onlar Meclisin kayıtlarında var, onun dışındaki sözler bana ait değildir.”

Kılıçdaroğlu’ndan afiş tepkisi: Bay Kemal’in ziyaretini provoke etmek için bunlarla donatmışlar