Elazığ’da ‘billboard’ hamlesi! Kılıçdaroğlu’nun afişleri toplatıldı, AKP’nin afişlerine dokunulmadı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 5:20 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 5:20 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde kentteki billboardlara asılan afişler toplatılırken, AKP il teşkilatının Kılıçdaroğlu’nu hedef alan afişlerine ise dokunulmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek ve İBB’nin kentte inşa edeceği okulun temel atma törenine katılmak için bugün akşam saatlerinde Elazığ’a hareket edecek.

AKP İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesinde kentin çeşitli noktalarındaki billboardlara Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’li vekilleri hedef gösteren bazı afişler astırdı.

KILIÇDAROĞLU VE CHP’Lİ VEKİLLER HEDEF GÖSTERİLDİ

AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım tarafından yapıldığı iddia edilen ve kentin kalabalık noktalarında yer alan reklam panolarına Kılıçdaroğlu’nun söylediği öne sürülen “Selahattin Demritaş göğsüne şeref madalyası takacağım”, CHP’ İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “2023 seçimlerini kazanırsak, HDP’ye bakanlık verilebilir” CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “İktidara gelirsek İHA e SİHA üretimi duracak!” sözlerinin asıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu İBB’nin Elazığ’da inşa edeceği okulun temelini atacak

CHP’NİN AFİŞLERİ İNDİRİLDİ

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, CHP’li yetkililerin, reklam panolarına asılan afişlerin indirilmesi talebi yanıtsız bırakılırken, AKP’li Elazığ Belediyesi, CHP Elazığ İl Başkanlığı’nın Kılıçdaroğlu’nun kente ziyareti için astığı afişleri indirildi.

“PROVOKATİF EYLEMDE BULUNAN KİŞİ AKP İL BAŞKANI”

Kentte asılan afişlere ilişkin açıklama yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol şunları söyledi:

“Biz aday olduğunuz ilk günden bu yana Elazığ’da bir provokasyona neden olacak açıklama ve davranışlardan hep kaçındık. Eylemlerimizle, söylemlerimizle demokratik siyasetin gereğini yerine getiriyoruz. Yalan ve iftira siyasetine asla prim vermedik. Her türlü farklılığı ve siyasi görüşü çoğulcu demokrasinin gereği olarak gördük. Milli Eğitim Bakanlığı tarihinin en büyük yatırımının yapılacağı okul temel atma töreni ve grup toplantımız öncesi gece karanlığında böyle provokatif bir eylemde bulunan kişi zavallı AKP İl Başkanı. Bu şahıs şehirde gerginlik yaratmak için astığı afişlerin altına ismini yazacak cesarete bile sahip değil. Gidecekler, gidecekleri korkusu için de bu tip eylemlere giriyorlar. Aziz şehrimiz onların oyunlarına gelmeyecek, kirli oyunlarını mutlaka bozacaktır.”

MHP İL BAŞKANI DA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısını gerçekleştirmek üzere yapacağı Elazığ ziyaretini hedef almış ve Elazığ’a gidiş tarihini sosyal medya hesabında paylaşarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“‘Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest kalsın istiyorsanız, Cumhuriyet Halk Partisine oy vereceksiniz..’

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

Soru: Bu beyan CHP’yi bağlar mı bağlamaz mı?

‘Selahattin Demirtaş’ın göğsüne şeref madalyası takacağız..’

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı

Soru: Bu beyan CHP’yi bağlar mı bağlamaz mı?

‘YPG/PYD vatanları korumak üzere bir araya gelen insanlar topluluğudur.’