Tanju Özcan talimatı verdi! Kolonları eksik çıkan binalar mühürlenecek

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 7:58 am - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 7:58 am

Deprem bölgesini ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki giriş katında iş yeri bulunan binaların kontrol edileceğini kolonları eksik çıkan binaların mühürleneceğini duyurdu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bolu’ya dönüş yapan Özcan, kentte giriş katında iş yeri bulunan binaların kontrol edileceğini duyurdu.

Özcan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesinde şunu gördüm. Binaların giriş katlarında olan bazı zincir marketler alanını genişletmek için kolonları kesmişler. 2019 yılında bu benim aklıma gelmişti. Yeni başkan seçildiğim zaman kontrol ettirmiştim ama ondan sonra da açılanlar var. Yolda gelirken bu talimatı vermek için notlarımın arasına almıştım.

Mimari projelerine göre zabıta ekipleri gidecek bakacak. Kaç kolon var, orada bunu kontrol edecek. İş yerinde 10 kolon mu olması gerekiyor, eğer 9 kolon varsa aynı gün mühürleyeceğiz. O binayı da boşaltacağız. Aynı zamanda kahvehaneleri de hızlı bir şekilde kontrol edeceğiz.”

Tanju Özcan Elbistan’dan seslendi: Ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun