Tanju Özcan kendisine şişe fırlatan AKP’li Meclis Üyesi Çınar’dan şikayetçi oldu

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 4:48 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 4:48 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine su şişesi fırlatan AKP’li Meclis Üyesi Hacer Çınar’dan şikayetçi oldu.

Bolu Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında, afet bölgesindeki yurttaşlara yardım konusu görüşüldüğü esnada tartışma yaşandı. Tartışma sırasında tansiyon yükselirken, AKP’li Meclis Üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şisesi fırlattı. Çınar’ın şişeli saldırısı kayıt altına alınırken, görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Özcan, çarşamba günü dezenlenecek toplantıda Çınar’ı istifaya davet edeceğini belirterek, kendisinden şikayetçi olduğunu duyurdu.

Özcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın bu yaptığı affedilebilir gibi bir şey değil. Avukatım aracılığıyla ‘kamu görevlisine hakaret, saldırmak, görevi sırasında hakarete maruz bırakmak’ gibi suçlamalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdum. İnşallah yargı hızlı bir şekilde örnek olması açısından hızlı bir karar verir”

Özcan açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“İSTİFAYA DAVET EDECEĞİM”

“Üstelik o atılan maddeleri, yapılan hakareti şahsıma algılamıyorum. Ben seçilmiş Bolu belediye başkanıyım. Bolu halkının iradesine yapılmıştır her şeyden önce. O yüzden herkes diline, üslubuna dikkat etsin, özellikle kadınlar. Yeri gelince ‘Biz anneyiz’ demeyi biliyorsun. Bir anneye yakışıyor mu bu sözler? O yüzden belediye meclis toplantısı olacak çarşamba günü Hacer Çınar’ı önce özür dilemeye davet edeceğim, sonra da istifa etmeye davet edeceğim. Çünkü onun gibi insanlar, bu görevlere maalesef bu dilleriyle layık değiller” diye konuştu.

AKP’li Hacer Çınar, Tanju Özcan’a şişe fırlattı! “Gerçeğin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır”