Tanju Özcan: Geçici ihracım sona erdi

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:26 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:26 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den bir yıl süreyle geçici ihraç cezasının bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdiğini söyledi.

Sığınmacılara su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapma önerisi Belediye Meclisi tarafından kabul edilen ve AKP’li kadın Belediye Meclisi Üyesi Hacer Işık’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” sözlerinin ardından CHP’den bir yıl süreyle geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın ihraç süresi sona erdi.

Geçen yıl 13 Haziran tarihinde CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan, bugün saat 17.00 itibarıyla ihraç cezasının sona ereceğini açıkladı.

“HERHANGİ BİR BAŞVURU YAPMAMA GEREK YOK”

DHA’ya konuşan Tanju Özcan, “Resmi üyeliğim Yargıtay’a gönderilecek. Benim herhangi bir başvuru yapmama gerek yok. Ayın 13’ünde verilmişti, ayın 12’si itibariyle cezam bitiyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na partimiz genel sekreterliği tarafından yazı yazılacak ve tekrar asil üyelik sıfatını kazanmış olacağım” şeklinde konuştu.

Tanju Özcan’dan kendisine dava açan Cübbeli’ye cevap