Taliban’ın yakaladığı IŞİD’liden Türkiye itirafı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 12:23 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 2:06 am

IŞİD‘e operasyon düzenleyen Taliban, örgütün ‘Horasan’ sorumlularından Muhammed Eyüb’ü yakaladı. ‘Hanzala’ kod adlı Eyüb, IŞİD’lileri Türkiye‘ye götürüp yer, yemek ve silah karşılamaktan sorumlu olduğunu itiraf etti.

Afganistan’da Taliban yönetimi IŞİD’in hücrelerine operasyon düzenledi. Operasyonda dört IŞİD’li öldürülürken, örgütün Horasan sorumlularından olan ‘Hanzala’ kod adlı Muhammed Eyüb canlı olarak yakalandı. Yeni Akit’in haberine göre Taliban’ın sorgu yaptığı Eyüb, ifadesinde Afganistan’daki IŞİD’lilerin başka ülkelere gönderilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Eyüb, örgütün Afganistan-İran sınırındaki Nimruz eyaletinde yapılandığını, militanların buradan İran’a geçirildiğini ve son durağın da Türkiye olduğunu itiraf etti. Eyüb ifadesinde “Nimruz Sınır Kapısı üzerinden İran’a, oradan da Türkiye’ye IŞİD militanlarının gönderilmesinden sorumluyum. Onlara kalacak yer, yemek, su ve silah buluyorum” dedi.

Ümit Özdağ: Soylu ile beni ortak programa davet edin

ÖZDAĞ: SİZ UYKUDAYKEN BİRİLERİ TÜRKİYE İÇİN İÇ SAVAŞ KABUSU HAZIRLIYOR 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Eyüb’ün görüntülerini Twitter hesabından “Taliban, Hanzala kod Muhammed Ayoub adlı IŞİD’liyi yakalamış. Ayoub sorguda Türkiye’ye Afganistan’dan çok sayıda İŞİD’linin İran üzerinden geçirilmesini, Türkiye’de konut ve diğer ihtiyaçların karşılanmasını organize ettiğini itiraf etmiş.Tatlı rüyalar Saray/Sarı muhalefet. Siz tatlı uykunuzdayken birileri Türkiye için bir iç savaş kabusu hazırlıyor. Allah Türk Milletini sizin gibi iktidar ve muhalefetten korusun. Artık Türk Milleti’nin savunma hattı Zafer Partisi var” ifadeleriyle paylaştı.

IŞİD’in Ezidi katliamının üzerinden 8 yıl geçti