Taliban kıyıma başladı! Ya teslim olun ya da ölün

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2021 Salı 12:16 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 12:16 pm

Afganistan’ yönetiminin Taliban’ın eline geçmesi ile tüm dünyaya ılımlı mesajlar vermeye çalışsa da bölgeden gelen haberler durumun gerçeğini ortaya çıkarıyor. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Taliban, Afganistan’da yabancı güçlere yardım eden insanların kapılarına “Ya teslim olun ya da ölün” mesajı içeren mektuplar asmaya başladı.

 

İngiliz medyasına göre Taliban, son 20 yılda Batılı ülkelerle çalışanların kapılarına bir mektup asıyor. Taliban “Haçlılar için çalışan” olarak tanımladığı bu kişilere mektuplar aracılığı ile “Ya teslim olun ya da ölün” mesajı veriyor. Söz konusu mektupta bu kişilerin Taliban mahkemelerine teslim olmaları emri yer alıyor.

Taliban’la görüşmek anayasal bir suçtur

“ÜZERİNDE DAMGALARI VARDI”

Bu mektubu alanlardan birisi olan Camp Bastion’da pistin inşa edilmesine yardım eden 34 yaşındaki altı çocuk babası Naz Daily Mail’e konuştu. İngiltere’ye sığınma başvurusu yapan ancak olumsuz cevap alan Naz, “Mektup resmiydi. Üzerinde Taliban’ın damgası vardı. Naz, ‘Mahkemeye gidersem ölüm cezası alacağım. Teslim olmazsam beni infaz edecekler. Bu yüzden saklanıyorum ve kaçmanın bir yolunu arıyorum.” dedi. Eski bir İngiliz askeri tercüman olan başka bir Afgan ise mektupta ‘kafirin casusu’ olarak nitelendirildiğini belirtti.