Suruç Aileleri #DavutoğluAçıkla dedi: ‘Katliam siyasetinin defterleri açılmalı’

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2019 Cumartesi 1:58 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2019 Cumartesi 2:28 pm

Yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “7 Haziran- 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri. Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” açıklamasına ilişkin, birçok siyasi parti temsilcisi ve dönemin katliamları sonrası kurulan dayanışma örgütlerinden yanıt geldi.

AKP’nin tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimlerinin arkasından ülkenin en büyük katliamları yaşanmış, Suruç ve Ankara’da patlayan bombalarla yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Davutoğlu’nun bu dönemi işaret ederek AKP’yi tehdit etmesi sosyal medyada yankı uyandırdı. Birçok siyasi parti temsilcisi ve örgütler #DavutoğluAçıkla hastagiyle, Davutoğlu’nu açıklama yapmaya çağırdı.

Davutoğlu’nun, Suruç ve Ankara başta olmak üzere, birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek katliamların yapıldığı dönemde, AKP’nin payı olduğunu ifade ederek tehdit ettiği konuşması sonrası, #DavutoğluAçıkla hastagi gündemde…

Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu Suruç Aileleri Platformu, “Katliam siyasetinin defterleri açılmalı” dedi.