Süper Lig’de “1 numaralı” sorun! Geçen yıldan eser yok

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 1:07 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:52 pm

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yerli kalecilerinin performanslarında düşüş yaşanıyor. Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük payı olan Uğurcan’ın kurtarış yüzdesi 79’dan 56’ya, Fenerbahçe’nin kalecisi Altay’ın 77’den 64’e, Beşiktaş’ın yetenekli eldiveni Ersin’in ise 65’ten 59’a geriledi.

Süper Lig’de 9 haftalık sürecin sonunda kalecilerin performansları dikkat çekti. Özellikle Türk futbolunun ve Türkiye A Milli Takımı’nın önemli oyuncularından olan Uğurcan Çakır, Altay Bayındır ve Ersin Destanoğlu’nun performanslarında geçen yıla kıyasla düşüş yaşandı.

UĞURCAN İSTEDİĞİ GİBİ BAŞLAYAMADI

Takvim’in haberine göre; Trabzonspor’un geçen sezonki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Uğurcan bu sezon lige istediği gibi başlayamadı. Tecrübeli kalecinin geçtiğimiz sezona göre kurtarış yüzdesi 79’dan 56’ya, maç başına yaptığı kurtarış 3,4’ten 2’ye, pas yüzdesi ise 62’den 59’a geriledi.

TARAFTAR ALTAY’I PROTESTO ETTİ

Benzer bir durum da Fenerbahçe’nin genç kaptanı Altay Bayındır’da görüldü. Son oynanan Karagümrük maçında 4 gol yiyen ve tribünlerden tepki gören Altay’ın geçen sezona göre kurtarış yüzdesi 77’den 64’e, maç başına yaptığı kurtarış 2,8’den 2,3’e, pas yüzdesi de 67’den 66’ya geriledi.

ERSİN DE AYNI DURUMDA

Bir dönem sözleşme kriziyle gündeme gelen Beşiktaş ‘ın kalecisi Ersin Destanoğlu da sezona iyi bir şekilde başlayamadı. Milli kalecinin kurtarış yüzdesi 65’ten 59’a indi. Ayrıca maç başına yaptığı kurtarış sayısı 2’den 1,4’e, pas yüzdesi de 75’ten 69’a düştü.

DERBİDEKİ PERFORMANSLARI ÖNEM TAŞIYOR

Pazar günü Dolmabahçe’de oynanacak olan Beşiktaş- Trabzonspor maçında Ersin ve Uğurcan’ın göstereceği performans merakla bekleniyor.

Hedef liderlik! AEK Larnaca – Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Zorlu rövanş! Trabzonspor-Monaco maçı saat kaçta, hangi kanalda?