Hedef liderlik! AEK Larnaca – Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 9:38 am - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 10:16 am

Fenerbahçe grubu lider bitirmek için en önemli virajlarından biri olan AEK Larnaca deplasmanına çıkacak! İşte AEK Larnaca-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? sorularının yanıtları, muhtemel 11’ler…

AEK Larnaca ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe , Avrupa Ligi’nde grup kuralarına 3. torbadan giriş yapmıştı. Jorge Jesus, grup belli olduğunda takımını favori olarak görmediğini söylemişti. Ancak temsilcimiz, B Grubu’na harika bir başlangıç yaptı. Dinamo Kiev’i 2-1 yenen, Rennes deplasmanında skoru 2-0’dan 2-2’ye getiren Fenerbahçe, son olarak AEK Larnaca’yı Kadıköy’de 2-0 mağlup etti. Jesus’un öğrencileri, 3 maçta 7 puan topladı ve averajla Rennes’in önünde zirvede yer aldı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanacak mücadele, Fenerbahçe’nin ilk 2’yi garantilemesi açısından önemli.

AEK LARNACA-FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

AEK Arena’da oynanacak ve bu akşam saat 19.45’te başlayacak AEK Larnaca-Fenerbahçe maçını Polonya Futbol Federasyonu’ndan Pawel Raczkowski yönetecek. EXXEN’den yayınlanacak

MUHTEMEL İLK 11’LER

AEK Larnaca: Piric, Rosales, Milicevic, Tomovic, Garcia, Ledes, Mamas, Sanjurjo, Faraj, Altman, Lopes

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Gustavo, Serdar Aziz, Alioski, Crespo, İsmail, Emre Mor, İrfan Can, Rossi, Valencia

GRUBU LİDER BİTİREN ŞUBAT AYINI OYNAMADAN MART AYINA GEÇİYOR

Sarı-Lacivertliler, AEK Larnaka deplasmanında da kazanırsa 3. sırayla puan farkını 7’ye yükselterek işi bitirecek. Ancak Avrupa Ligi’nin geçen sezon değişen formatı nedeniyle artık liderlik de son derecek kritik. Grubu zirvede bitiren takımlar doğrudan son 16 turuna kalırken, ikinci olanlar, Şampiyonlar Ligi’nden gelecek ekiplerle Play-Off turu oynuyor. Fenerbahçe, AEK Larnaka’yı mağlup ederse, liderlik iddiasını da devam ettirecek. Bu nedenle, temsilcimiz her ne kadar gruptan çıkma yolunda zaten önemli bir avantaj yakalamış olsa da bu akşam da sahadan galibiyetle ayrılması son derece kritik.

İLK DEFA SERİ YAPTILAR

AEK Larnaka, Rennes ve Fenerbahçe’ye kaybetti. Rum temsilcisi, Dinamo Kiev deplasmanında kazanarak büyük bir sürprize imza attı. AEK, kendi liginde ise sezona istikrarsız başladı, beklenmedik kayıplar yaşadı. Sarı-Yeşilliler, Anorthosis’in ardından Aris Limassol’u da yenerek ilk kez peş peşe iki galibiyet aldı.

SAVUNMA BU DEFA 4’LÜ

Fenerbahçe’de peş peşe yaşanan sakatlıklar, taktiği ve 11’i sürekli değiştiren Jorge Jesus’un hamle şansını azalttı. Portekizli teknik adam, son iki maç olan AEK Larnaka ve Karagümrük mücadelelerinde 4’lü savunmayı tercih etti. Jesus’un Luan’ın sakatlığı ve Szalai’nin yorgunluğu nedeniyle bugün de aynı sistemle takımını sahaya sürmesi bekleniyor. Taktik değişmeyecek gibi görünüyor ancak eksiklere rağmen Portekizli hoca bu akşam yine 11’de rotasyona gitmeye hazırlanıyor. Mide enfeksiyonu nedeniyle Karagümrük maçının kadrosundan son anda çıkartılan Ferdi Kadıoğlu tamamen iyileşti. Başarılı oyuncunun bugün formasına kavuşması bekleniyor. Ayrıca Serdar Aziz, Ezgjan Alioski ve Diego Rossi’nin de ilk 11’e dönmesi muhtemel.

Fenerbahçe’de 2 futbolcu antrenmana katılmadı