Şükrü Sina Gürel neden Zafer Partisi’ne geçtiğini anlattı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 11:25 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 11:25 pm

CHP’den ayrılarak Zafer Partisi’ne geçen eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, TELE 1 ekranlarında Zafer Partisi’ne katılma nedenlerini anlattı. Gürel, CHP’den ayrılma nedeni için, ” Cumhuriyetin temel ilkelerinden başta laiklik olmak üzere uzaklaşmaya başladığını gördüğüm için ve dış politika konularında da kendileri ile hiçbir şekilde uyuşmadığım ama uyarılarımın da dikkate alınmadığını gördüğüm için ayrılmak isteyip ayrıldım” ifadelerini kullandı.

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, CHP’den istifa edip Zafer Partisi’ne katılmasının ardından TELE 1’den Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına katıldı.

Gürel CHP’den istifa edip Zafer Partisi’ne katılmasında sadece sığınmacı meselesi olmadığını belirterek, “Şimdiye kadar üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Cumhuriyet Halk Partisi olmaktan çıktığını maalesef, Cumhuriyetin temel ilkelerinden başta laiklik olmak üzere uzaklaşmaya başladığını gördüğüm için partiden ayrıldım” dedi.

Gürel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“SADECE SIĞINMACI MESELESİ DEĞİL”

“Zafer Partisi’ne katılma nedenim sadece geçici sığınmacılar ile ilgili tutum değil. Bu sorunu Türkiye’nin gündemine taşıyarak hatta şimdiye kadar bu sorunun varlığından bile habersiz görünen siyasi liderleri ciddiyet ile eğilmeye mecbur bırakan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gerçekten gündem değiştiren tutumuna değil yalnız oraya geçmem.”

“Zafer Partisi bugün bizim ihtiyaç duyduğumuz temel konularda da çok duyarlı olduğunu gördüm. Örneğin bütün kurumların yıpratıldığı, dağıtıldığı hatta yok edildiği dönemde yapmamız gereken Cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk temel ilkelerine göre yeniden inşa etmemiz gerekiyor Cumhuriyetin yapısını.”

Bunun kadrolarını ve planını oluşturmak zorundayız. Bir de ekonomik sorunlarımızın çözümü yine bir borç düzeni ile dışarıdan aldığımız borçlarla varlığımızı şişirmek ve üretimden vazgeçmekle olmayacak. Mutlaka üretim seferberliğini başlatmamız gerekiyor. Bunun da planlı bir şekilde yapılması gerekiyor.

“CHP ESKİ CHP DEĞİL”

“Bunları canlandıracak partinin Zafer Partisi olduğunu gördüm. Şimdiye kadar üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Cumhuriyet Halk Partisi olmaktan çıktığını maalesef, Cumhuriyetin temel ilkelerinden başta laiklik olmak üzere uzaklaşmaya başladığını gördüğüm için ve dış politika konularında da kendileri ile hiçbir şekilde uyuşmadığım ama uyarılarımın da dikkate alınmadığını gördüğüm için ayrılmak isteyip ayrıldım. Zafer Partisi ile bundan sonraki programa devam edeceğim.”

Zafer Partisi Suriye’ye gidiyor