Squid Game yarışmasının yayın tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 6:43 pm

Netflix tarafından hazırlanan Squid Game yarışmasının yayın tarihi belli oldu. Yarışmada dünyanın dört bir yanından 456 oyuncu 4.56 milyon dolar için yarışıyor.

Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, tüm dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşarak adeta global bir fenomene dönüştü. Sevilen dizi, Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen dizisi olurken, lisanslı ürünleri uzun süre yok sattı. Ayrıca lisansız ürünleri de her yerde karşımıza çıkar oldu. Dizinin gördüğü bu yoğun ilginin ardından Squid Game’i yeni bir franchise’a çevirmek için harekete geçiren Netflix, bu yolda sürpriz bir hamle yaptı ve diziden esinlenen bir yarışma programına yeşil ışık yaktı.

Hatırlayacağınız gibi Squid Game: The Challenge adını taşıyan bu yarışma programı, daha duyurulur duyurulmaz tartışma konusu oldu. Böyle bir yarışmayı etik dışı bulanlar Netflix’i eleştirirken, öte yandan yarışmacıların güvenliği de endişe konusu oldu. Nitekim daha çekimler başlar başlamaz sete sağlık ekiplerinin çağrılmasının gerekmesi, bunun çok da iyi bir fikir olmayabileceğini düşündürdü. Ancak tüm bu endişe ve aksiliklere rağmen yarışma başarıyla çekilmiş gibi görünüyor. Çünkü Netflix bugün resmi bir yayın tarihi açıklayarak yarışmanın yayına hazır olduğunu gösterdi.

Squid Game

Merakla beklenen Squid Game yarışması, kasım ayında izleyicilerle buluşacak. Konuyla ilgili açıklama doğrudan Netflix’ten geldi. Bu hafta düzenlediği etkinliğinde gelecek planlarını yatırımcılar ve reklam verenlerle paylaşan şirket, yarışmanın kasım ayında ekranlara geleceğini resmen duyurdu.

Squid Game: The Challenge’a dünyanın dört bir yanından 456 yarışmacı katıldı. Dizide olduğu gibi birbirinden farklı karakterleri bir araya getiren yarışma programını kazanan kişi, 4.56 milyon dolarlık para ödülünün sahibi olacak. Dizide olduğu gibi burada da ödülü sadece bir kişi alabilecek. Bu yüzden yarışma son bir kazanan kalana kadar devam edecek.

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi açıklandı