Sparta Prag ve Galatasaray forması giyen Ujfalusi’den kura yorumu

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 8:51 am - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 8:54 am

Galatasaray ve Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleşti. İki takımda da formasını giyen Çek stoper Tomas Ujfalusi kurayı değerlendirdi.

Galatasaray ile Sparta Prag  UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükselmek için mücadele edeceği play-off turunda karşılaşacak. Bir dönem her iki takımda da forma giyen Çek stoper Tomas Ujfalusi kuraya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

‘SPARTA FIRTINALI BİR ORTAMLA KARŞI KARŞIYA’

“Sparta fırtınalı bir ortamla karşı karşıya. Türk kulübünün taraftarları dünyanın en gürültülü taraftarları arasında yer alıyor” diyen Çek stoper “Gerçekten zorlu bir rakip. Galatasaray bunu Şampiyonlar Ligi’nde de gösterdi. Büyük rakiplerle nasıl oynanacağını biliyor. İkinci yılda Türkiye liginde üst sırada geçen sene şampiyonluğu kazandılar, bu sefer Fenerbahçe ile aynı puandalar.” dedi.

‘S. PRAG’IN YÜZDE YÜZ ŞANSI VAR’

“Sparta Prag’ın yüzde yüz şansı var” diyen Ujfalusi “Sparta, çok güçlü bir rakip olan Betis karşısında mükemmel maçlar çıkardı. Ama çok dikkatli olmaları gerekiyor. Galatasaray hücumda güçlü. Mauro Icardi, iki şans yakalayan ve her ikisini de dönüştürebilen bir golcü. Keskin nişancı. Ayrıca güçlü destekleri var. Savunmada hiç de yaşlı değiller” şeklinde konuştu.

‘KARŞILAŞTIRILAMAZLAR’

Son olarak “Galatasaray’ın mali olanaklarının çok daha fazla olduğunu söyleyen Ujfalusi, “İki takımın olanakları karşılaştırılamaz bile. Oyunculara daha fazla yatırım yapabiliyor. Sparta’nın en iyi oyuncularından tamamen farklı maaş alıyorlar. Ama genç Vitík’i gerçekten seviyorum ve onun Galatasaray’a karşı başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi belli oldu

Kaynak: TELE1